e-Segélyhívó

Az Európai Unióban évente 43 ezer ember hal meg közlekedési balesetek következtében. A műholdas kapcsolat segítségével működő eSegélyhívó rendszer jelentősen csökkenthetné ezt a számot, és mérsékelné az anyagi károkat is. Az EP-képviselők gyors lépéseket várnak a tagállamoktól.

2009-re épülne ki teljesen az eSegélyhívó elnevezésű vészjelző rendszer, amely a tervek szerint évente akár 2500 ember életét is megmenthetné Európában. A segélyhívó csökkenthetné a maradandó sérülések számát, évi 26 milliárd euróval mérsékelhetné a közúti közlekedés során keletkezett károkat, és a városokban 40, vidéken pedig 50 százalékkal rövidebb idő alatt részesülhetnének ellátásban a balesetet szenvedők.

Az elképzelések szerint 2009 végétől az Unióban minden új gyártású járművet el kellene látni egy olyan készülékkel, amely baleset esetén vészjelzést adna le a legközelebbi vészhívó központba.

Az eSegélyhívó rendszer a 112-es és az E112-es hívószámon alapul. Az utóbbi műholdas kapcsolat segítségével képes a baleset helyének azonnali meghatározására. Az Európai Parlament csütörtökön (2006. április 27.) elfogadott jelentésében azt javasolja, hogy az eSegélyhívó kiépítését hangolják össze az európai műholdas helymeghatározó rendszer, a Galileo üzembe helyezésével. Ez 2010-re várható.

A képviselők arra szólítják fel a tagállamokat, hogy ösztönözzék a 112-es hívószám használatát, és tegyenek meg mindent az E112-es segélyhívó elterjesztése érdekében.

A jelentés szerint Magyarország - amellett, hogy a többi tagállamhoz hasonlóan már használja a 112-es számot - lépéseket tett az eSegélyhívó bevezetésére is. Az eSegélyhívó egyetértési nyilatkozatot viszont egyelőre csak Ciprus, Finnország, Görögország, Litvánia, Olaszország, Svédország és Szlovénia írta alá, további négy tagállam - Csehország, Dánia, Hollandia és Németország - pedig megkezdte ezt az eljárást. Az EP a többi országtól is ezt várja.

Szakértőnk visszahívja és segít választani az Ön igényeinek megfelelő szolgáltatásaink közül.

Minden ami távfelügyelet

Teljeskörű biztonsági szolgáltatások országosan!

Legyen bárhol otthona vagy ingatlana, mi segítünk kiválasztani Önnek a legjobb ajánlatot, szakértelem versenyképes áron, garanciákkal

3 évtized szakértelme egy oldalon.

Hétfőtől péntekig: 0800 - 1700
Szombat, vasárnap: 0800 - 1200


© 1990 - 2022 Minden jog fenntartva!
Aktuális
Aktuális
lightbulb
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.