Jelzéstovábbító modul


A jelzéstovábbító modul, vagy egyszerűbben átjlező egység továbbitja a riasztórendszer jelzéseit a távfeügyeleti központ felé. (gyakran nevezik riasztó kommunikátornak is)

Az átvitel lehet:
  • Vezetékes: Ez jellemzően analog telefonvonal de mára egyre elterjedtebbek az IP alapú átjelzőberendezések, melyek a védett ingatlan internetszolgáltatását használják fel az átvitelre. (ez vezetékes esetben lehet ADSL, koax, azaz kábeltelevíziós vagy üvegszálas internet)
  • Vezeték nélküli: Ez lehet GSM alapú, mely esetben a modulhoz egy SIM kártyára is szükség van. Az átvitel történhet:
    • SMS formájában. (ez általában távfelügyeleti központ nélkül egyenesen a tulajdonos által megválasztott személy(ek) mobiltelefonjára történik)
    • Vonalszimulációval, ekkor a riasztó tulajdonképpen ugyanúgy kommunikál a távfelügyeleti központtal mint vezetékes esetben, csak az analog vonalat a modul szimulálja, a generált jelzéseket pedig a GSM hálózaton továbbítja
    • GPRS lapon
    • Hagyományos rádiófrekvenciás: mely mindenképpen távfelügyeleti szolgáltatóhoz kötött, meghatározott, a szolgáltató által bérelt frekvenciasávon történik az átvitel.

A átjelzőegységek közül egyesek csak a csatornát biztosítják az átvitelhez, és a az "üzenet megfogalmazás" a riasztóközpont feladata. (itt valójában a kommunikátor a központban található) Más esetekben a riasztóközpont csak úgynevezett státuszjelzéseket ad (pl.: riasztás, hiba) és az átjelzőben lévő kommunikátor feladata, hogy a távfelügyleti központb számítógépe számára értelmezhető formára alakaítsa azt.

Az ájlezések szabotázsvédelme különösen fontos, hiszen egy kábel elvágása, a GSM blokkolása, vagy a hullámsáv zavarása esetén a távfelügyeleti központ nem feltétlenül értesül az eseményekről. Mindhárom technológiának megvannak az előnyei és hátrányai, nagyobb biztonság érdekében lehetséges egyszerre több alkalmazása.

Az Ön számára megfelelő jelzésátviteli mód kiválasztása biztonságtechnikai, technológiai és pénzügyi szepontok figyelembevételével kell történjen, ezért mindenképp kérje ki szakember tanácsát.

Szakértőnk visszahívja és segít választani az Ön igényeinek megfelelő szolgáltatásaink közül.

Minden ami távfelügyelet

Teljeskörű biztonsági szolgáltatások országosan!

Legyen bárhol otthona vagy ingatlana, mi segítünk kiválasztani Önnek a legjobb ajánlatot, szakértelem versenyképes áron, garanciákkal

3 évtized szakértelme egy oldalon.

Hétfőtől péntekig: 0800 - 1700
Szombat, vasárnap: 0800 - 1200


© 1990 - 2022 Minden jog fenntartva!
Aktuális
Aktuális
lightbulb
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.