Riasztó távirányító


A távirányító (v. rádiós kulcs) lehetővé teszi Önnek a riasztó kezelőjétől függetlenül az élesítés vagy hatástalanítás műveletének elvégzését. Rádiófrekvenciás eszközökről révén szó külön szerelést nem igényel, a riasztóközpontnak kell alkalmasnak lennie a fogadására.

A távirányítóval a riasztóközpont egy v. több főbb funkciója válik kényelmesen és egyszerűen elérhetővé. Ezek általában:
  • Élesítés / kikapcsolás
  • Pánikjelzés
  • Segélykérés (orvosi v. egyéb)

A legfontosabb különbség a kezelőkkel szemben, hogy a távirányító csakis ezen előre meghatározott funkciók használatát teszi lehetővé, mindezt a kezelőnél szükséges kód nélkül. Tehát távirányító esetén felltételezzük, hogy birtokosa az adott művelet végrehajtására jogosult.

Ennek megfelően mind beállítása mind kezelése kockázati tényező, mellyel számolnunk kell.

Hogyan csatlakoztatható a vagyonvédelmi központhoz?

Egyes központokhoz létezik gyártóazonos, a központ ún. rádiós zónabővítőjéhez csatlakoztatható távirányító, más esetekben a távirányító és a hozzá tartozó vevő teljesen külön egységet képez, a vevő és a központ közti kapcsolat megfelelő kapcsolat egy speciális bemeneti funkción (kulcsos kapcsoló) keresztül valósul meg.

Távirányítók fajtái

Míg a kezelőknél minden egyes műveletről azonnal visszajelzést kapunk, a távirányító esetében ez nem ennyire egyértelmű. Egy pánikjelzés sikeres továbbításáról esetenként könnyen meggyőzödhetünk (pl.: elindult-e a sziréna vagy sem.) de a zárás/nyitás ellenőrzése már körülményesebb.

A távirányítók lehetnek:

  • egyirányúak
  • kétirányak (jellemzően gyártóazonos, céltermékek)

Az egyirányú távirányítónál a fenti problémával sajnos számolnunk kell. Azaz megnyomjuk a gombot és reméljük, hogy sikerrel jártunk. (Természetesen itt is van mód az egyes funkciók ellenőrzésére, ebben az esetben azonban már a telepítő leleményességére is szükség van.)

Kétirányú kommunikáció esetén a távirányítón általában találhatóak LED-ek, melyek funkciója szintén előre meghatározott. Ezeken keresztül tudja a központ visszajelezni, hogy az adott kérést teljesítette-e.

Mennyire biztonságosak a rádiós kulcsok?

Típusa válogatja. Általánosságban igaz, hogy a gyártóazonos, dedikáltan erre a célra fejlesztett termékek esetén a kommunikációt a központ és a távirányító között különböző megoldásokkal titkosítják, így feltörésével v. „lehallgatásával” nem kifizetődő vesződni. Azonban ma is kapni a piacon olyan eszközöket, melyeket elsősorban nem biztonságtechnikai rendszerekben történő alkalmazásra terveztek (pl.: kaputávirányítók, stb.) így manipulálásuk könnyebb. Sajnos a kevésbé képzett telepítők ezt gyakran figyelmen kívül hagyják, és ezen jóval olcsóbb ám komoly kockázatot jelentő eszközöket építik be.

Milyet – Gyártók, típusok
Lehetőleg az adott központtal gyártó azonos típusút válasszunk, ha ez nem lehetséges akkro mindenképpen direkt erre a célra tervezett termék használata javasolt.

Árak – Mitől függ a nyitásérzékelő ára
változó, a gyártó azonosak általában drágábbak

Szakértőnk visszahívja és segít választani az Ön igényeinek megfelelő szolgáltatásaink közül.

Minden ami távfelügyelet

Teljeskörű biztonsági szolgáltatások országosan!

Legyen bárhol otthona vagy ingatlana, mi segítünk kiválasztani Önnek a legjobb ajánlatot, szakértelem versenyképes áron, garanciákkal

3 évtized szakértelme egy oldalon.

Hétfőtől péntekig: 0800 - 1700
Szombat, vasárnap: 0800 - 1200


© 1990 - 2022 Minden jog fenntartva!
Aktuális
Aktuális
lightbulb
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.