Pánikgomb


A pánikgomb (pánikjelző vagy támadásjelző) használatával Ön egy mozulattal jelezni tudja vészélyhelyzetben, ha fenyegetve érzi magát. Azonnali riasztást indíthat illetve jelezheti a távfelügyeleti szolgáltató felé segélykérését.

BESZERELÉS - Hogyan szerelhető be a Pánikgomb?


A pánikgomb beépítése általában gyors és egyszerű, mivel általában nem kell bajlódni a kábelek vezetésével vagy az esszköz elhelyezésével.
A pánikjelző jellemzően két részből áll,
 • adóból: ez általában maga a gomb vagy köznapi nyelvben gyakran helytelenül “távirányító”, de lehet pl. taposósín, stb. is.
 • vevőből, mely a felhasználó számára legtöbbször nem is látható, közvetlenül a riasztóközpont dobozába építik be, ha mégsem, akkor sincs rajta sem kapcsoló, sem más felhasználói kezelőszerv.

Hogyan csatlakoztatható a vagyonvédelmi központhoz?


Lehetőség van:
 • vezetékes
 • vezeték nélküli (rádiófrekvenciás) jelzéstovábbításra.

MŰKÖDÉSE – Hogyan működik a pánikgomb?

Milyen részei vannak?
A vevő oldal feladata annyi, hogy fogadja az adó (vagyis a pánikgomb) jelzéseit, és ezt a riasztóközpont számára közvetlenül értelmezhető formában átadja. Vezetékes kivitelű eszközöknél ez gyakran az adóval egybeépített, így külön nem is értelmezhető.Az adó többfajta lehet.
 • Egyszerű tenyérben is kényelmesen elférő egytől a pár gombos kivitelig terjedő rádiófrekvenciás eszköz, melyen a gomb megnyomására a riasztás megtörténik
 • Rögzített, az előzőhöz hasonló méretű eszköz, rajta egy tapintással is jól beazonosítható nyomógomb, mely sok esetben megnyomása után csak speciális segédeszközökkel állítható újra alaphelyzetbe.
 • Más, szintén rögzített, esetleg rejtetten szerelt jelzőeszköz
Megjezés: A pánikgomb megnyomásának eredménye többféle lehet. Mindenképpen célszerű, ha hatására a riasztóközpont azonnali átjelzést kezdeményez a távfelügyeleti szolgáltató felé, arról azonban, hogy további hang- esetleg fényjelzést váltson-e ki, azaz elinduljanak-e a helyszínen a szirénák, erről megoszlik a szakma véleménye. Egyrészről a sziréna hangja meghátrálásra késztetheti a támadót, másrészről növeli a stersszfaktort, így a támadó nagyobb valószínűséggel válik agresszívvá, ellenségessé.

Hová kell felszerelni a pánikgombot?

A vezeték nélküli kivitelű eszközöknél nem kell a felszereléssel bajlódni, a felasználó egyszerűen a zsebében, vagy az éjjeliszekrény fiókjában tarthatja az jelzőt.

A vezetékes kivitelűeknél az elhelyezést úgy megoldani, hogy a használó által könnyedén hozzáférhető legyen, mégis diszkrét maradjon, használata ne keltsen feltűnést. (pl.: íróasztal alatt)

HOVÁ – Hol lehet pánikgombot alkalmazni?

Bárhol ahol szükségesnek érezzük. Lakáson belül a vezeték nélküli megoldások a legkézenfekvőbbek, ez adott körülmények között egy átlagos lakásban bárhol működik.

Vezetékes kialakítású pánikjelzők leggyakoribb alkalmazási helyei
 • Pénztárakban
 • Bankokban
 • Egyéb pénz- és hitelintézetek ügyfélszolgálatain
 • Szórakozóhelyeken
 • Egészségügyi intézményekben
Megjegyzés: Fontos megemlíteni, hogy a pánikgombok alkalmazása sokrétű lehet, és a hétköznapi életben a használat oka sem feltétlenül a testi épségünk iránti aggodalom. Korábban használták rosszullét esetén gyorssegély kérésére, azonban mára erre a célra jóval megbízhatóbb és bővebb szolgáltatást nyújtó eszközök kaphatóak.

GYAKORLATBAN – Hogyan képzelhető el a pánikgomb használata?

 • Helyzet: Ön a munkája során sokat tartozkodik távol otthonról a környéken pedig megszaporodtak a besurranásos lopások, az házban, az ott lakók otthonléte alatt elkövetett betöréses bűncselekmények. Szeretné, ha családja távolléte alatt is nyugodtan aludnának, Önnek pedig nem kellene folyamatosan aggódnia.
 • Megoldás: Akár valamennyi családtagnál lehet egy-egy pánikgomb, mellyel azonnal, akár az ágyban fekve jelezhetik egymásnak, vagy a távfelügyeleti szolgáltató diszpécserszolgálatának hogy fenyegetve érzik magukat, segítséget kérhetnek vonulószolgálat formájában.

Milyet – Gyártók, típusok

Számos gyártó kínál pánikgombokat. Ismertebbek:
 • AV-GAD
 • Satel

ÁRAK – Mitől függ a pánikgomb ára

Az árak igen széles skálán mozognak, meghatározó tényező lehet:
 • Átvitel formája (vezetékes/vezeték nélküli)
 • A kivitel formája

Szakértőnk visszahívja és segít választani az Ön igényeinek megfelelő szolgáltatásaink közül.

Minden ami távfelügyelet

Teljeskörű biztonsági szolgáltatások országosan!

Legyen bárhol otthona vagy ingatlana, mi segítünk kiválasztani Önnek a legjobb ajánlatot, szakértelem versenyképes áron, garanciákkal

3 évtized szakértelme egy oldalon.

Hétfőtől péntekig: 0800 - 1700
Szombat, vasárnap: 0800 - 1200


© 1990 - 2022 Minden jog fenntartva!
Aktuális
Aktuális
lightbulb
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.